Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wołowe
ziemniaki 0,5 kg
mleko 0,5 szkl
włoszczyzna
grzyby suszone
mąka 2 łyżki
skwarki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

1. Ugotować wywar z kości i grzybów, dodać pokrojoną włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości.
2. Zaprawić śmietaną lub mlekiem, wymieszaną z odrobiną mąki, doprawić przyprawami, dodać skwarki.
3. Podgrzać i na koniec posypać natką lub koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak