Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z odrobiną szpinaku i pieczarek

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 szklanki
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
pieczarki 15 dag
szpiank świeży 1 garść
wino białe 1./2 szklanki
grana padano 1 kawałek
bulion warzywny 2 szklanki
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z odrobiną szpinaku i pieczarek

Cebule obieramy i siekamy drobniutko. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło i oliwę. Podsmażamy cebulkę. Wsypujemy ryż - mieszamy podsmażamy , aż ryz zrobi się szklisty. Dolewamy wino - mieszamy. Kiedy wino odparuje dodajemy pokroje pieczarki. Mieszamy. Dolewamy troszkę bulionu mieszamy - po kilku minutach zmów podlewamy bulionem . Nakrywamy pokrywką. Kiedy ryż wypije bulion znów podlewamy. Pod koniec dodajemy liście szpinaku i mieszamy. Doprawiamy solą morską do smaku. Na koniec dodajemy starty grana padano. Mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 12.10.2013 19:22
smacznie wygląda :)
kokoszka
kokoszka 12.10.2013 18:21
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak