Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z pęczaku i mięsa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 25 dkg
mięso z kością 30 dkg
cebula biała
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z pęczaku i mięsa.

mięso myjemy osuszamy,poruszamy solą i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.zalewamy 1/2 szkl. wody.dusimy na małym ogniu do miękkości.studzimy.mięso oddzielamy od kości i kroimy w kawałki.pęczak płuczemy i zalewamy 3 szkl. wody.gotujemy,mieszając.studzimy.mięso i pęczak przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę.dodajemy jajko i natkę,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.mieszamy.formujemy nieduże owalne kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak