Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prosty bigosik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
kasza jęczmienna 1 szklanka
cebula biała
marchewki 2
seler 1/2
sól, pieprz
masło łyżka
olej
grzyby suszone 15 dkg
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: prosty bigosik

kapustę drobno kroimy.grzyby namaczamy,osączamy,kroimy w cienkie paski i gotujemy z kapustą.cebulę kroimy w piórka.pieczarki oczyszczamy,kroimy w plastry i z cebulą smażymy na rozgrzanym oleju.mieszamy.marchewki i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.dusimy na maśle i przekładamy do kapusty.wlewamy 2 szkl. wody i dusimy godzinę.dodajemy podprażoną kasze,doprawiamy solą i pieprzem.dusimy jeszcze 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak