Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gryczaniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 30 dkg
kasza gryczana 1/2 szklanki
ser żółty 10 dkg
pora 1/2
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gryczaniaki

kasze gotujemy do miękkości,odcedzamy,studzimy.pora myjemy,drobniutko kroimy i wsypujemy do kaszy.dodajemy mięso,wbijamy jajko,doprawiamy i mieszamy.ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.wsypujemy do kaszy,aż powstanie jednolita masa.formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak