Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowo - jabłkowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
jabłko 1 szt
mąka 3 łyżki
cynamon
olej do smażenia
mleko 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
ryż 1 (ugotowany)
cukier puder 1 łyżka
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowo - jabłkowe

Jajko rozbujamy do miski i rózgą rozbijamy je na pianę dodajemy cukier puder i dalej mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Rozbijamy rózgą. Jabłko dobrze myjemy nie obieramy tylko usuwamy gniazdo nasienne. Jabłko kroimy w kosteczkę. Ryż wcześniej ugotowany zimny i pokrojone jabłko dodajemy do ciasta. Wszystko mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej nakładamy łyżką placuszki - smażymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 03.03.2014 19:07
pyszne placuszki, robię podobne
marinia 12.10.2013 09:12
interesujący przepis
lara 12.10.2013 09:04
placki ryżowe są bardzo dobre, polecam też w innych wersjach, np. ryżowe z bananami
malaczarna23 12.10.2013 09:01
pyszne placuszki
Ola1984 12.10.2013 08:58
Świetnie wyglądają, idealne dla dzieciaków :)
Moni_Wwo 12.10.2013 08:10
Jeszcze takich nie jadłam, ale wyglądają super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak