Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy kurczak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak duży 1 szt.
pieczarki 1/2 kg
żółtko jajek 1 szt.
bułka tarta pikantna
woda 50 ml
sól, pieprz
masło lub margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy kurczak

Kurczaka umyć, oczyścić, natrzeć solą, pieprzem i oregano , i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę.
Pieczarki oczyścić , opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę tartą połączyć z pieczarkami, żółtkiem i posiekaną natka pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem. Przygotowany farsz nałożyć cienką warstwą pod skórę, a pozostały włożyć do wnętrza; związać nogi, polać kurczę masłem i piec 40 minut. Po zrumienieniu skropić wodą, później polewać wytworzonym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 01.03.2012 10:38
pycha
Robert10 11.12.2011 14:39
znakomite
Teresa19 27.11.2011 17:16
super połączenie
anulka69 17.10.2011 11:36
pycha
kate.500 24.08.2011 07:07
smaczne
Kopiko1983 28.02.2011 13:31
Świetny przepis!
AgaS10 26.02.2011 14:04
pychotka:)
Justyna73 07.02.2011 16:02
oj zjadłoby się
traktorek 06.02.2011 11:00
pyszności
gacopierz23 07.01.2011 23:43
smaczne
Wojtek8 06.01.2011 19:30
fajne
Małgorzata106 09.12.2010 21:37
super przepis
lukoszek88 02.12.2010 19:50
mniam
aga130982 25.11.2010 09:53
super
Ewa99 08.10.2010 18:04
mmm pyszotka:)
aga130982 13.08.2010 10:08
pycha
Kate131 30.07.2010 08:37
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak