Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskusowe kulki

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 średni
papryka czerwona 1 szt
groszek konserwowy 0,5 puszki
kukurydza w puszce 0,5 puszki
pieczarki 30 dag
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól
pieprz
oregano 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
papryka zielona 1 szt
ser żółty 10 (łagodny)
kasza 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskusowe kulki

Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Myjemy pieczarki i papryki, kroimy w kostkę i dusimy aż do miękkości.Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko, kroimy na drobno i wraz z pieczarkami, paprykami, groszkiem i kukurydzą dodajemy do kaszy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do masy wraz z bułką tartą i przyprawami.Wilgotnymi dłoniami formujemy niewielkie kule i układamy w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok 50 min w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 22.11.2013 23:58
kuskus pod każdą postacią smakuje :)a w takim wydaniu szczególnie
Ania84 10.10.2013 20:31
zdrowe a zarazem pożywne danie
Jodaj 10.10.2013 17:59
wyglądają pysznie
reniatka 10.10.2013 16:42
bardzo fajne i zdrowe
Adamorek 10.10.2013 15:39
dobra kaszka w takiej wersji
Joannasz3190 10.10.2013 14:29
Smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak