Sposób przygotowania

Liscie szczawiu,przebieramy i odrywamy ogonki(chyba jak ktos woli nz ogonkami), dokladnie pluczemy.mocno odciskajac wkladamy nieielkimi porcjami do rozdrabniacza i siekamy,przez doslownie chwilke.Wyjmujemy i przekladamy szczaw na miseczke i posypujemy sola.Tak postepujemy z pozostalym szczawiem.
Wszystki posiekany szczaw solimy i dokladnie mieszamy.Napelniamy nim sloiczki,mozemy na wierzch polacw sloikach po jednej lyzce oleju,szczelinie zamykamy.Wekujemy.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    lubię to
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o jej, nie przepadam.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie przepadam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubię szczawiową z jajkiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    szczawiowa z jajkiem jest super :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nie słyszałam jeszcze o zaprawianiu szczawiu:) Fajny pomysł, choć ja też za nim nie przepadam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !