Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcje. Wymieszać sos sojowy, 2 łyżki oleju, paprykę mieloną , Pieprz , jałowiec, majeranek .Natrzeć pastą żeberka i zostawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na rumiano z obu stron żeberka . Przełożyć do rondla .Na patelnię wlać trochę wody i zagotować – przelać do rondla. Dołożyć pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe. Zalać wodą tak by zakryła mięso i dusić 1 godzinę . Po 30 minutach kapustę kiszona zalać wodą i dusić . Wyjąć żeberka z sosu .Wyluzować kości. Sos przelać do kapusty , włożyć do niej żeberka i dusić jeszcze 30 minut tak by kapusta przeszła smakiem mięsa , a sos odparował ( kapusta ma mieć gęstość bigosu ).Układać na półmisku kapustę , na wierzchu żeberka .Podawać z kluskami drożdżowymi na parze, knedlem ziemniaczanym , kopytkami lub po prostu z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    jeszcze tak nie robilam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    robię podobne, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    PYSZNOŚCI
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    mniam mniam...pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    mniam mniam...pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Mniam mniam :) Niezbyt dietetyczne :) ale pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !