Sposób przygotowania

Cebulę obrać posiekać w kostkę, jabłko umyć, pokroić w cząstki obraną marchew pokroić na długie cienkie paseczki, łodygi selera opłukać obrać z włukien pokroić na 4 cm kawałki, paprryke opłukać przekroić wyjąć gniazdo nasienne pokroić w paseczki. Mięso opłukać osuszyć pokroić w niedużą kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzycić mięso, lekko osmażyć, wyjąć łyżką cedzakową przełożyć do garnka. Dodać rozdrobnione warzywa i jabłko zalać bulionem garnek przykryć i dusić 30 minut na małym ogniu przyprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczny, często robię podobny!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !