Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUS Z JABŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłek 1/2 kg
cukru pudru 1 szklanka
białko 4
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: MUS Z JABŁEK

Umyte jabłka pieczemy, przecieramy przez sito. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Z białek ubijamy sztywną pianę, wykładamy na przecier z jabłek, na pianę dodajemy cukier puder, ostrożnie mieszamy, dodajemy żelatynę. Wykładamy do salaterki zwilżonej wodą, studzimy w chłodnym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.02.2011 00:20
niezły
magical66 26.09.2010 11:08
w kolejce do spróbowania
kotlet 25.09.2010 16:00
świetne danie
Allice 24.09.2010 21:14
pyszny! idealny do bitej śmietany :)
iwona332 19.09.2010 19:12
super
Natalia/tubisiek 04.08.2010 07:00
uwielbiam takie musy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak