Sposób przygotowania

Pory oczyścić i wymyć, jeden pokroić na kawałki długości 6 cm. Morele wymyć, przekroić na pół, po usunięciu pestek pokroić na cząstki. Plastry z mięsa z indyka opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Na mięso wyłożyć listki mięty, kawałki pora i morele, następnie ser. Mięso zrolować, zawinąć w plastry bekonu, spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać wino i bulion, przykryć i dusić ok. 40 minut. Drugi por pokroić w krążki i poddusić na maśle. Mięso wyjąć z rondla. Sos zagęścić, doprawić solą i pieprzem. Roladki podać na krążkach pokrojonego pora, polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    idealnie dopasowane morele :) do dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam mieso z owocami
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ja też bardzo lubię takie połączenie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !