Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku.Wcisnąć po 4 ząbki czosnku, 2 małe laski chrzanu, 5 ziaren gorczycy,1/2 papryczki chili suszonej lub świeżej,po 3-4 liście czarnej porzeczki i wiśni. Do słoików nalewać zalewę, zamknąć i odstawić w chłodne ciemne miejsce.

Zalewa:
Do 1 litra ciepłej przegotowanej wody dodajemy 2 łyżki soli kamiennej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    taz przygotowuje ogoreczki,pozdrawiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Każdego roku robię zapasy ogórków kiszonych. Chyba każdy je uwielbia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Każdego roku robię zapasy ogórków kiszonych. Chyba każdy je uwielbia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Każdego roku robię zapasy ogórków kiszonych. Chyba każdy je uwielbia :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Każdego roku robię zapasy ogórków kiszonych. Chyba każdy je uwielbia :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja również przygotowuje ogoreczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha ogórki,takie swojskie najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !