Sposób przygotowania

Śliwki kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki, przesypujemy cukrem i pozostawiamy na 10-12 godzin. Owoce wraz z rozpuszczonym cukrem i sokiem wkładamy do garnka
i mieszając, gotujemy. Jabłka obieramy, ucieramy na tartce o dużych oczkach, dodajemy do śliwek w momencie, gdy zaczynają być szkliste. Gotujemy dżem, póki nie zacznie krzepnąć. Gorący dżem składamy do słoików.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    za rok wyprobuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !