Sposób przygotowania

Matiasy zalać mlekiem i pozostawić na 3-4 godziny. Żółtka ubić z musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając, wlewać oliwę - powinien powstać gęsty, lekki majonez. Cebulki i ogórek drobniutko posiekać, dodać do majonezu - doprawić pieprzem cayenne. Śledzie pokroić a 4-5 centymetrowe kawałki, ułożyć w salaterce i zalać sosem majonezowym. Wstawić do lodówki na conajmniej 12 godzin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam do wodeczki ;P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !