Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane do mięs :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

7 średnich pieczarek,1 łyżka usiekanego koperku,1 łyżka masła,2 łyżki oliwy
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt.
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane do mięs :

Z pieczarek wykręcić ogonki i wraz z 1 całą pieczarką bardzo drobno usiekać . Usmażyć na 1 łyżce oliwy. Posolić , popieprzyć , dodać 1/3 roztrzepanego jajka i 1 łyżkę bułki tartej i koperek .Pozostałe kapelusze pieczarek obsmażyć na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni. Farsz podzielić na 6 porcji . Na każdy kapelusz położyć porcję farszu . pieczarki panierować w pozostałym jajku i bułce tartej . Usmażyć na rumiano .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 29.05.2011 11:53
Są pyszne, a do nadzienia można dorzucić jeszcze inne składniki, wg upodobania.
Sarenka 11.03.2011 00:23
Wieki nie jadlam, a lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak