Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wołowa 75 dkg
wędzony boczek 25 dkg
ogórki konserwowe 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 3-4 ząbki
musztarda 3-4 łyżki
mąka 1-2 łyżki
olej 3-4 łyżki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Ziele angielskie całe Prymat 1-2 ziarna
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe

Umyte mięso pokroić w 1-centymetrowe plastry, pobić lekko tłuczkiem, oprószyć pieprzem, kucharkiem i skropić przyprawą maggi. Boczek, ogórki, paprykę pokroić w słupki, 1 cebulę w piórka. Każdy plaster mięsa smarować musztardą i nakładać po jednym słupku warzyw i boczku, zwinąć w rulon i związać nitką. Obsmażyć rolady na rumiano na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zalać wodą w takiej ilości, aby rolady były zakryte, dodać przyprawy, rozgnieciony czosnek oraz posiekaną pozostałą cebulę i gotować do miękkości, uzupełniając od czasu do czasu wodą. Na koniec zagęścić mąką rozrobioną w połowie szklanki wody. Podawać z kluskami śląskimi lub pyzami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 30.07.2010 14:40
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak