Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić w 1-centymetrowe plastry, pobić lekko tłuczkiem, oprószyć pieprzem, kucharkiem i skropić przyprawą maggi. Boczek, ogórki, paprykę pokroić w słupki, 1 cebulę w piórka. Każdy plaster mięsa smarować musztardą i nakładać po jednym słupku warzyw i boczku, zwinąć w rulon i związać nitką. Obsmażyć rolady na rumiano na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zalać wodą w takiej ilości, aby rolady były zakryte, dodać przyprawy, rozgnieciony czosnek oraz posiekaną pozostałą cebulę i gotować do miękkości, uzupełniając od czasu do czasu wodą. Na koniec zagęścić mąką rozrobioną w połowie szklanki wody. Podawać z kluskami śląskimi lub pyzami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam je
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !