Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia indycze opiekane :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 podudzia z indyka,2 marchewki,½ pietruszki,1/8 selera,¼ pora,2 liście laurowe,4 ziela angielskie
czosnek
bulion drobiowy 1 kostka
sos sojowy 1 łyżka
piwo 1/2 szkl.
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia indycze opiekane :

Mięso zalać wodą , dodać oczyszczone warzywa , liście laurowe, ziele angielskie, kostkę bulionową ( lub przyprawę do zup ).Gotować ok. Wyjąć .Przygotować marynatę z oliwy, miodu , sosu sojowego ,czosnku , pieprzu i papryki .Z podudzi zdjąć skórę , natrzeć marynatą . Ułożyć w naczyniu do zapiekania , podlać piwem i zapiekać ok.30 minut . W trakcie pieczenia polewać mięso sosem .Po upieczeniu wyjąć mięso a sos zaciągnąć 2 łyżkami śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 25.08.2011 09:42
Mniam, uwielbiam takie mięska.
AGNIESZKA144 20.07.2011 22:07
przepis wart spróbowania
wedith1 27.12.2010 09:54
Wow, ależ to musi być soczyste i smaczne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak