Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fizoły z Bukowiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka czerwona 30 dkg
ziemniak 4 szt.
boczek wędzony 10 dkg
sól do smaku
śmietana 12% 2 łyżki
kasza 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: fizoły z Bukowiny

Fasolkę namoczyć na noc i ugotować. 2 litry wody zagotować, dodać fasolkę ziemniaki,boczek i kaszę. Podbić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 02.09.2013 08:43
świetne do wódeczki
Łucja1 25.01.2011 14:38
ciekawe
Łucja1 25.01.2011 14:38
ciekawe
noculos 07.09.2010 11:25
super nazwa, przepis tez

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak