Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry ziemniaczane po szatańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 3 sztuki
mąka 1/4 szklanki
sól 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 duża szczypta
masło lub margaryna 10 dkg
mleko 3 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1 duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Curry ziemniaczane po szatańsku

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę jak najdrobniej posiekać. Mąkę, sól, pieprz i curry dobrze wymieszać, najlepiej poprzez potrząsanie w zamkniętym słoiku. Formę do zapiekania natłuścić. Układać warstwami ziemniaki. Każdą warstwę posypać siekaną cebulą i oprószyć mąką z przyprawami oraz przykryć wiórkami masła. Postępować tak aż do wyczerpania składników. Zalać mlekiem i posypać z wierzchu papryką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.07.2011 10:49
super
Agnieszka191 26.08.2010 21:40
szatanek to moje drugie imię :)
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:49
ciekawy przepis
plocia 17.08.2010 22:10
smaczne i z carry
RenataZ-et 14.08.2010 16:23
Nie lubię curry, ale przepis ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak