Sposób przygotowania

Z mąki przesianej na stolnicę z proszkiem do pieczenia,cukru pudru,żółtka i śmietany wyrabiamy ciasto(powstanie kruszonka),dodajemy utarte na tarce do jarzyn o dużych oczkach,zamrożone masło, wszystko wyrabiamy czubkami palców do chwili aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Owijamy folia i wkładamy na 2-3godziny do lodówki.
Wychłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wyciskami foremkami ciastka. Tak przygotowane ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wierz można posmarować rozkłóconym białkiem i posypać posypka.

Pieczemy w temp. 180stopni.
Przez 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    do wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !