Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno-grzybowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki wieprzowej 40 dkg
podgrzybki 30 dkg
oliwa 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno-grzybowy

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
Krok 1 - Gulasz mięsno-grzybowy foto
2
Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 2 - Gulasz mięsno-grzybowy foto
3
Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 3 - Gulasz mięsno-grzybowy foto
4
Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.
Krok 4 - Gulasz mięsno-grzybowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.10.2013 16:43
smakowite danie,moje smaki :)
IlonaAlbertos 15.10.2013 11:16
Smakowity ten gulasz.
gosia56 05.10.2013 08:50
pyszne danie
ONY_za_kare 03.10.2013 18:38
wspaniały!
Alex_M 02.10.2013 15:26
pyszny musi być taki gulasz!
Krystyna32 02.10.2013 14:48
smaczny gulasz
mela25 02.10.2013 13:37
smakowite mięsko
Monia 02.10.2013 08:49
Zjadłabym sobie taki gulasz :)
caralajna 02.10.2013 07:22
smaczny jesienny obiad
pajbek 02.10.2013 01:43
To coś dla mnie :-)
Monika58 01.10.2013 21:57
smakowity gulasz
Kasnaj 01.10.2013 20:51
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak