Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe oponki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1\\2 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
1 opakowanie cukru waniliowego
5 łyzek masła
jajko 2
tłuszcz do smażenia 1 kg
polewa czekoladowa 20 dag
twaróg 30 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: serowe oponki

Twaróg zmielić. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło. Składniki posiekać. Wsypac cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Dodać jajka i ser. Szybko wyrobić masę. Ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć placuszki. W każdym zrobić dziurkę. Smażyć oponki w rozgrzanym tłuszczu na złoto. wyjąć z tłuszczu, osączyć na bibule. Ostudzić. Zanużyćdo połowy w czekoladzie lub polać czekoloadą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.12.2010 15:16
napewno dobre
Agnieszka191 15.10.2010 22:30
co za wspaniały widok, pełen profesjonalizm !
pipi765 13.10.2010 13:05
bosko wygląda
marzencia2007 06.10.2010 16:35
az mi slinka kapie na takie oponki z czekolada :)
ana00 28.09.2010 11:25
mmmm pychotka ;)
minka 26.09.2010 11:37
ślinka cieknie
iwona332 20.09.2010 12:01
super
Katarzyna156 19.09.2010 18:19
super:)
Agnieszka172 02.09.2010 19:59
palce lizać
eli82 30.08.2010 10:34
pychotka
Alicja34 01.08.2010 17:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak