Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w majeranku z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki 1 kg
majeranek
sól, pieprz
marchewka
posiekanej pietruszki 1 szkl.
olej
kawłek korzenia pietruszki
miodu 5 łyż.
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w majeranku z miodem

Szynkę podzielić na dwie porcje. Każdą
nasmarować olejem. Posypać solą,
pieprzem i Vegetą. Każdą dokładnie obtoczyć
w majeranku i polać miodem i odrobiną oleju.
Wstawić na około godzinę do lodówki. Po tym
czasie ułożyć na blasze. Zasypać startą na
tarce marchewką i pietruszką, a także posiekaną
natką. Piec do momentu kiedy szynka będzie
miękka i rumiana. Po przewróceniu na drugą
stronę polać miodem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 05.10.2011 21:15
smaczna
Justa32 05.10.2011 20:02
smaczne
gusia1000 19.11.2010 00:23
Ile jest tu zdjęć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak