Sposób przygotowania

Umyty i osuszony melon przeciąć wzdłuż na połowę, odrzucić pestki i pokroić na dość duże cząstki. Ułożyć owoce na natłuszczonej folii aluminiowej i posmarować z obu stron glazurą przygotowaną z miodu, soku z cytryny i alkoholu. Grillować około 15 minut w zależności od wielkości melona i grubości pokrojonych części. Po zdjęciu z grilla każdy kawałek oprószyć cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem. W naczyniu ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier puder. Ubitą śmietaną udekorować cząstki melona.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super przepis! na pewno jest smaczne :)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    przepis jest świetny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    genialna
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    genialna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mnaim

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !