Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 1/2 kg
kapusta biała 40 dag
cebula 1 szt
ryż 1/2 szkl
jajko 1 szt
kasza manna 1/3 szkl
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5-6 szt
kostka rosołowa 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Do mielonego mięsa dodać drobno posiekaną cebulę, kapustę, ryż, kaszę mannę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto
2
Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto
3
Z masy formować owalne porcje, obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto
4
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Rumiane przełożyć do rondla, wlać 1,5 szklanki wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, angielskie ziele. Dusić pod przykryciem około 40 minut. Do wywaru z mięsa dodać koncentrat pomidorowy, mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować, doprawić solą , pieprzem i cukrem.
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania foto
5
Podawać z dodatkiem sosu pomidorowego.
Krok 5 - Gołąbki bez zawijania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 11.03.2014 23:51
Robię podobne,super są :-)
sylwia_sl 29.01.2014 16:49
Są bardzo pyszne
IlonaAlbertos 07.11.2013 18:33
Uwielbiam je.
Aleksandra/Olcia 03.11.2013 17:07
apetyczne danie
sunnymood 23.10.2013 22:38
wow;) jakie śliczne;)
olkaaa 03.10.2013 07:53
muszę spróbować
Mniam 30.09.2013 08:42
Pyszne gołąbeczki.
IKrakowianka 29.09.2013 19:45
@Kolorowa - tak, dałam surowy ryż
miszelka 29.09.2013 11:33
też je bardzo lubię :)
AGNIESZKA144 29.09.2013 10:55
bardzo lubię takie gołąbki
Magula 29.09.2013 00:30
pięknie wyglądają te gołąbki
Jadwiga/Jaga85 28.09.2013 23:51
To musi być smaczne.
Kolorowa 28.09.2013 22:41
dałaś surowy ryż ?
Grazyna0211 28.09.2013 22:07
smaczne czasem też takie robię
ao_12 28.09.2013 21:42
ja tez je lubię :)
sylwia_mc 28.09.2013 21:41
bardzo je lubię, smaczne ;)
Megg 28.09.2013 21:41
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak