Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą marchewkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 6 szt
mąka 1 szkl
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok marchwiowy 4 szkl
budyń waniliowy 3 opak
śmietana 30% 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą marchewkową

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek
Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka, ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze.
KREM
Proszek budyniowy rozmieszać w 2 szkl. soku.
Pozostały sok zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń.
Gotować aż zgęstnieje.
Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając.
Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną.
Ciasto przekroić na 2 placki, spodni placek posmarować gorącym budyniem, przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki na 3 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/HerLife 08.09.2011 09:06
bardzo lubię to ciasto...
Patrycja33 09.08.2011 19:15
wygląda bardzo zachęcająco
jeta72 22.04.2011 23:49
Oj leci ślinka, leci;)
gusia1000 24.02.2011 01:22
Świetne ciasto.
madi356 10.09.2010 20:08
rewelacyjne jest to ciasto:)
MAŁGORZATA108 29.07.2010 21:05
Oj, zjadoby się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak