Sposób przygotowania

Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej.
Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty.
Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń.
Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele.
Na koniec otwór spiąć wykałaczkami.
Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem.
Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.200 stop.
Piec schab około 1,5 godz..
Mięso ostudź i pokrój w plastry.
Żelatynę namocz w 2 łyżach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając.
Następnie wywar ostudź.
Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować pietruszką i winogronami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Smaczne i bardzo dekoracyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    ładnie wygląda i na pewno pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    dobre:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Świetna prezencja.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    Pyszotka! mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !