Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy ze schabu z winem wytrawnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól prowansalska 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Dip Party Meksykański 1 szt
keczup pikantny
wino czerwone wytrawne 150 ml
łosoś 8 szt
ser gouda 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy ze schabu z winem wytrawnym

Kroki postępowania

1
1. Schab kroimy w plastry myjemy osuszamy.

2. Doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną czosnku z młynka.
Krok 1 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
2
Na każdy plaster schabu ( lekko rozbitego ) kładziemy plaster surowej łososiowej .
Krok 2 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
3
Na łososiową kładziemy plaster sera.
Krok 3 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
4
Rozrabiamy sos Party Dip Meksykański i łyżeczką nakładamy na ser.
Krok 4 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
5
Zwijamy zraziki i wykałaczkami spinamy.
Krok 5 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
6
Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron.
Krok 6 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
7
Przekładamy do garnuszka i zalewamy sosikiem jaki nam się wytworzył z pieczenia .

Dolewamy wody aby zakryło mięso i dusimy , robi nam się sos dolewamy wina i dusimy , aż nam się wygotuje połowę wtedy nasz sos jest już idealny :)
Krok 7 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto
8
Przepyszne zrazy ze schabu wieprzowego . Pewnie ktoś powie " nie szkoda ci schabu na zrazy " Odpowiem tak, kupiłam w promocji po 12 zł więc nie szkoda :)

Porównałam jednak schab z karkówką i wole robić z karkówki myślę ze mięso jest bardziej soczyste . Chciałam się przekonać i się przekonałam jak smakuje w takim wydaniu .
Krok 8 - Zrazy ze schabu  z winem wytrawnym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 23.10.2013 12:51
bardzo pyszny obiadek :)
agnieszka214 19.10.2013 15:36
pysznie wygladaja
Agata/MANTIS-KITCHEN 01.10.2013 15:31
Winko w daniu to mi się podoba od razu widać ze smak będzie bardzo apetyczny.
nutellla 28.09.2013 12:20
ciekawe roladki :>
joanna30 27.09.2013 17:04
Pyszne roladki :)
cukiereczek 27.09.2013 16:35
wyglądają bardzo apetycznie
czekoladka_m 27.09.2013 16:35
Ale pyszne! lubię mięso z dodatkiem wina;)
mysza75 27.09.2013 15:37
Pysznie wygląda, fajnie zrobione .
mufinka79 27.09.2013 14:52
bardzo apetyczne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak