Sposób przygotowania

Umyć i wypestkować czereśnie. Oddzielić żółtka jaj od białek. Z białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec po trochu cukru, następnie wszystkie żółtka, skórkę z cytryny, dwa rodzaje mąki i 2/3 przygotowanych czereśni. Lekko wymieszać. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy. Wstawić do piekarnika i piec, nie otwierając drzwiczek, w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni. Ubić sztywną pianę z białek, dodając pod koniec cukier i cukier waniliowy. Po 20 minutach pieczenia ciasta sprawdzić czy już wyrosło i zaczyna się rumienić. Jeżeli już jest takie to wyjąć ciasto z piekarnika, przykryć go pianą, posypać pozostałymi czereśniami i wstawić do piekarnika. Piec aż piana lekko się zrumieni.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    polecam wszystkim
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    pomysłowe, fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    wspaniały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !