Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto kruche , schłodzić przez pół godziny, następnie wyłożyć nim większą tortownicę, tworząc podwyższone do połowy wysokości brzegi. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Gdy ciasto lekko się zaróżowi, wyjąć je z piekarnika, posypać tartą bułką z orzechami, nałożyć pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka, przesypując je cukrem. Znów posypać tartą bułką z orzechami, zalać ciastem biszkoptowym i wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 35-40 min. na jasnozłoty kolor. Tak upieczone ciasto posypać cukrem pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Lubię ciasta z jabłkami
  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    uwiebiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    fajne ciacho
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Bardzo lubię ciasta z jabłkami :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    palce lizac :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !