Sposób przygotowania

eberka obsmazyć na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podlać wodą (ok. 1/2 litra), dodać kostke warzywna i dusic do miekkości. Pod koniec duszenia dodać zioła prowansalskie i pieprz. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości wody i cały czas mieszajac wlewać (tyle żeby sos miał odpowiednią gestość). Przyprawić do smaku solą. Podawać najlepiej z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny sposób na żeberka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie by bardzo smakowały.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !