Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasoli Jaś 1 kg
marchewek 6
cebule 2
kiełbasy śląskiej 1 kg
boczku 25 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
majeranek do smaku
koncentraty pomidorowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy przez noc w zimnej wodzie, płuczemy, wrzucamy do garnka , zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy listek laurowy, kilka sztuk ziela angielskiego i kostke rosołową.

Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę , boczek , następnie dodajemy pokrojoną cebulkę.

Gdy fasola gotuje sie już jakieś 20-30 munit wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew.

Gdy fasola zmięknie wrzucamy kiełbasę z boczkiem i koncentrat pomidorowy.

Przyprawiamy wszystko do smaku i gotujemy jeszcze chwile aż wszystko się polączy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak