Sposób przygotowania

Ogórek świeży umyć, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ogórek małosolny pokroić w małą kostkę. Czosnek oraz opłukany koperek i szczypiorek posiekać. Schłodzone zsiadłe mleko wymieszać ze śmietaną. Dodać ogórki, czosnek i zieleninę, wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Schładzać przez 2-3 godziny w lodówce. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    dobre latem
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Tak, chłodnik to idealna potrawa w upalne lato :)
  • 9
    original
    Opublikowano

    plocia

    chyba w sam raz na letnie upały
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    zgadzam sie w letnie upaly idealny!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    no dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !