Sposób przygotowania

Wymoczone matiesy pokroić na 2-3 cm kawałki. Skropić delikatnie octem. Jabłko starkować na tarce jarzynowej.Cebulę pokroić w piórka i sparzyć.Ostudzić.Śmietanę doprawić solą, cukrem i octem,tak by uzyskać słodko-kwaśny smak.Połączyć z cebulą i jabłkiem, doprawić pieprzem, wymieszać ze śledziami. Odstawić na 30 min., żeby smaki się połączyły. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    robie bardzo podobnie tyle ze odstawiam na cały dzień:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !