Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 70 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
mąka 1 łyżka
śliwki suszone 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka.

Kroki postępowania

1
Mięso obmywamy i osuszamy ręcznikami papierowymi.
Mięso posypujemy papryką oraz solą i pieprzem. Możemy również nabić śliwki w mięso ale ja je dodaje do sosu.
Krok 1 - Pieczona karkówka. foto
2
W garnku rozpuszczamy tłuszcz. Mięso kładziemy papryką w dół.
Gdy mięso się podpiecze, przewracamy na drugą stronę. Zmniejszamy ogień a gdy mięso juz bd miękkie wlewamy 1,5 szklanki wody.
Krok 2 - Pieczona karkówka. foto
3
W szklance rozprowadzamy mąkę oraz 150 ml wody. Gdy woda w garnku się zagotuje wlewamy mąkę z wodą. Mieszamy energicznie do momentu zagotowania. Wrzucamy śliwki. Pozostawiamy na małym ogniu jeszcze przez 10 min.

Smacznego!
Krok 3 - Pieczona karkówka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 21.09.2013 11:36
hmmm...ciekawe połączenie:)
iwi 21.09.2013 00:07
Mięsko pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak