Sposób przygotowania

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Obsmażyć na rumiano.Przełożyć do garnka, dodać obrane warzywa, przypieczoną cebulę, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, czosnek i sól. Zalać wrzącą wodą i dusić na małym ogniu do miekkości. Mięso wyjąć, do wywaru włożyć wątróbkę i parzyć ok.10 min.Wyjąć,mięso i wątróbkę pozostawić do ostudzenia, w wywarze namoczyć kajzerki. Zimne mięso, watróbkę i bułeczki zemleć 2x w maszynce do mięsa lub 1x w blenderze. Do masy dodać jajka i przyprawy: sól, pieprz mielony i gałkę muszatułową. Dokładnie wymieszać.Gdyby masa była bardzo gęsta, odrobinę rozrzedzić pozostałym, przecedzonym wywarem. Blaszkę wysmarować i wysypać tartą bułką. Włozyc masę. Wyrównać wierzch. Piec ok. 50 min w 180*C. Wyjąć po całkowitym wystygnięciu. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszny pasztecik
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie ,najlepsze domowe wyroby
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie ma to jak domowy pasztecik
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota,a jak pieknie podane,brawo !
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Dziękuję, Wacław.
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    wyglada bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Swojski najlepszy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !