Sposób przygotowania

Napój ten dobrze wpływa na skołatane nerwy. Mleko( najlepiej 3,2%) podgrzewać w rondelku wraz z kwiatami lawendy oraz płynnym miodem do momentu zawrzenia. Następnie zdjąć je z palnika i poczekać około 5 minut, aż kwiat zaparzy się w mleku. Przecedzić mleko do filiżanek i posypać startą gałką muszkatołową. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    no to chlup
  • 4
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Twój napój jest na pewno smaczny. Zrobię go.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nigdy nie piłam ... ale może warto spróbować ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    może i warto
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mleko moje ulubione :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dla mnie bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    nigdy nie piłam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    napój przez wielkie n
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    brzmi pysznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !