Sposób przygotowania

Przesianą mąkę posiekać z zimnym masłem, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i krótko wyrobić ciasto. Włożyć do foliowego woreczka i schłodzić.Wykleić nim formę i podpiec 10 min w 180*C. Mak dzień wczesniej sparzyć mlekiem. Dobrze osączyć, 2x zemleć w maszynce z sitkiem do maku. Cukier utrzeć z żółtkami, dodać mak , miód , aromat i bułkę tartą. Białka ubić na sztywno i wmieszać do masy.Położyć na podpieczone kruche ciasto. Masło utrzeć z cukrem na puch, dodając po jednym żółtku.Ucierać dalej dodając stopniowo ser.Białka ubić na sztywną pianę i domieszać do sera. Wyłożyć na mak. Piec 1 godz. w temp.180*C SMACZNEGO

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Musi być pyszne, szkoda, że nie ma zdjęcia:(
  • 2
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pyszne ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !