Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z dorsza

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 filety
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka gotowana 2 szt
wywar warzywny 3/4 l
majonez tradycyjny 300 ml
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z dorsza

Filety ugotować w wywarze, wyjąć, wywar połączyć z 3/4 rozpuszczonej żelatyny. Resztę żelatyny wymieszać z majonezem, wyłożyć dno i boki foremki, zastudzić
Ułożyć warstwami warzywa i rybę, zalać wywarem z żelatyną
Zastudzić.. Wyjąć i udekorować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 31.08.2015 07:22
fajny pomysł na galaretę, i like it
Karolinka w Kuchni 02.02.2012 12:48
Dobry przepis
Justyna223 11.09.2011 19:48
fajnie wygląda
Smakosz6 18.10.2010 22:39
mniam
anna186 08.10.2010 12:24
smaczna
ana00 08.10.2010 10:13
fajnie wygląda ;)
justyna111 06.09.2010 20:53
super
Lidia11 06.09.2010 16:29
rewelacyjny przepis
Agnieszka_B 29.07.2010 14:19
Wygląda fantastycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak