Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

PESTO:

Do pojemnika od blendera wsyp liście bazylii, ząbek czosnku, sól i zalej oliwą. Wszystko miksuj. Dodaj tarty ser.

RYBA:
Rybę umyj i oczyść z ewentualnych ości. Całą posyp przyprawami i pesto. Odstaw do lodówki na minimum godzinę.

Rozgrzej olej i smaż na niej filety. Pamiętaj, aby filet ze skórką smażyć najpierw od strony bez skóry! W przeciwnym wypadku wysoka temperatura spowodowałaby skurczenie skór, a płat ryby wywinąłby się i rozsypał po przeciwnej stronie. Smaż na wolnym ogniu po około 7 minut z każdej strony.

Rybę podawaj z ulubionym dodatkiem, skropioną sokiem z cytryny lub limonki. Świetnie pasuje tu również salsa.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetna rybka, chętnie bym zjadła kawałeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ssylwiaa

    fajnie się zapowiada ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    wspaniały efekt
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokoszka

    pycha rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Pysznie się zapowiada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Czarnula87

    pyszności serwujesz :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana1

    Bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    quatro

    Uwielbiam łososia,ten na pewno jest wyśmienity.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wykwintne danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !