Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dzielimy na porcje. Każdą z porcji nacinamy tak, żeby postała kieszonka. Mięso oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Fetę rozdrabniamy widelcem i mieszamy z posiekanym drobniutko koperkiem. Tak przygotowany farsz z fety nakładamy do kieszonek, spinamy je wykałaczką. Kieszonki obtaczamy w mące, następnie w jajku wymieszanym z wodą mineralną( można jej dodać nieco mniej) i suszoną natką pietruszki, następnie obtaczamy w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kieszonki z obu stron na złoty kolor.
Do farszu z fety możemy dodać także inne przyprawy lub szpinak.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Wspaniałości :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj jaki pyszny pomysł na obiadek :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy przepis...
  • 0
    original
    Opublikowano

    aga-aa

    brzmi bardzo smacznie :) ja od siebie dodałabym może jeszcze suszone pomidory lub jakieś orzechy
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    feta nadaje świetny smak! I do tego koperek....mmmmmm!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    pycha :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zapowiadają się pysznie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Przed chwilką zrobione a już ich nie ma. Przepyszne, świetny smak:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !