Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić, umyć.Wrzucić do gorącej wody i gotować przez 5 min, odcedzić.Do umytych słoików nakładać fasolkę.
Zalewa: na 1 litr wody:6 łyżeczek cukru,łyżeczka kwasku cytrynowego,2 łyżeczki soli.Zalewę zagotowujemy, fasolkę zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy słoiki.
Pasteryzujemy w pierwszym dniu 50 min.Natomiast drugiego dnia 25 min.Doskonałe do obiadu na zimę.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie wygląda
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z pewnością zimą chętnie bym ją zjadła, więc zrobię na pewno!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Smacznego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię od wielu lat taką fasolkę - nadaje się na ciepło, do zupy oraz zapiekanek i sałatek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata112

    szukam takiego kucharza na zięcia:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Taką fasolkę muszę zrobić na zimę :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ja mam pomrozona fasolkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    ja również ją robie i jest super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    warto taką robić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !