Sposób przygotowania

Pomysł z kuchni angielskiej ( mój stały posiłek na lotnisku ) tzw Egg Salad Club Sandwiches
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać . Rozgnieść widelcem tak by były kawałki jajka a nie pasta . Wymieszać z jogurtem i majonezem . Doprawić solą i pieprzem .
Z chleba tostowego okroić skórki. Posmarować każdą kromkę masłem .Układać piętrowa kanapkę .
-posmarowany masłem chleb
-1/2 masy jajecznej
-1 łyżka kopru
-1 łyżka kiełków
-kromka posmarowanego masłem chleba
-1/2 masy jajecznej
-1 łyżka koperku
-1 łyżka kiełków
-posmarowana masłem kromka chleba położona masłem do spodu

Ostrym nożem przekroić kanapkę po przekątnej tak by utworzyć 2 trójkątne sandwicze

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !