Sposób przygotowania

Skórkę z dobrze wyszorowanych pomarańczy namoczyć w zimnej wodzie .moczyć przez 3 dni ( codziennie zmieniać wodę na świeżą . Odsączyć .Dokładnie wyciąć ostrym nożem białą część skórki . Pokroić skórkę ( samą wierzchnią pomarańczową część ) w cienkie paseczki ( dowolnej długości ). Z wody i cukru zrobić syrop. Wrzucić w niego paseczki skórki i smażyć na małym gazie często mieszając aż cały syrop odparuje , a skórka będzie miękka i nasiąknięta cukrem . Najlepiej smażyć ok. 30 minut, odstawić na kilka godzin i ponownie smażyć 30 minut .Przełożyć skórkę do wyparzonych i suchych słoiczków .Trzymać w chłodzie .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    do czego można jej używać potem?
  • 0
    original
    Opublikowano

    irena13

    do piernika, murzynka, mazurka,keksa itp
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    warto zrobić:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    muszę to zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    warte zrobienia do ciasta są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    skoro piszecie że warto to trzeba spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !