Sposób przygotowania

Świerze masło wymieszać z bazylią i koperkiem. Uformować spłąszczone kuleczki i bardzo mocno schłodzić w lodówce. Płaty ryby (można pokroić na porcje) posypać solą i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni i zanużyć w nim rybę po czym obtaczać w byłce tartej i smażyć z obu stron na jasno złoto na małym ogniu. Na każdym kawałku ryby położć kawałek masła ziołowego i pdrazu podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Prosty przepis, zioła nie dominują smaku tej pysznej ryby.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Brzmi bardzo smakowicie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    Jedno z moich ulubionych dan
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Proste ,a jakie smaczne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smakołyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !