Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z soli 50 dag
masło 10 dag
bazylia świeża łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w maśle

Świerze masło wymieszać z bazylią i koperkiem. Uformować spłąszczone kuleczki i bardzo mocno schłodzić w lodówce. Płaty ryby (można pokroić na porcje) posypać solą i pieprzem. Masło rozgrzać na patelni i zanużyć w nim rybę po czym obtaczać w byłce tartej i smażyć z obu stron na jasno złoto na małym ogniu. Na każdym kawałku ryby położć kawałek masła ziołowego i pdrazu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.04.2011 17:08
smakołyki
zuzanna6 22.12.2010 14:26
Proste ,a jakie smaczne.
Aniunia773 08.12.2010 11:16
Jedno z moich ulubionych dan
Grażyna13 30.10.2010 10:06
Brzmi bardzo smakowicie :)
Zoso 16.09.2010 20:45
Prosty przepis, zioła nie dominują smaku tej pysznej ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak