Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowo-drobiowy gulasz

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
schab 30 dag
pieprz kulki 3 szt
włoszczyzna mrożona 1 opakowanie
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
przyprawa w płynie
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowo-drobiowy gulasz

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę , to samo robimy z schabem. Na patelni dużej podgrzewamy olej ok 4 łyżki i smażymy mięso. Kiedy mięso zrobi się złote dodajemy pokrojoną cebulę , ziele angielskie. Liść laurowy i pieprz w kulkach. Smażymy chwilę. Dodajemy worek włoszczyzny mrożonej. Dusimy. Dodajemy sól do smaku i zalewamy gorąco przegotowaną wodą. Dusimy na małym płomieniu pod przykryciem. Co jakiś czas mieszamy. Następnie dodajemy starty na tarce czosnek. Kiedy mięso jest miękkie robimy zasmażkę. Rozpuszczamy masło mieszamy je z mąką. Dodajemy do gulaszu. Mieszamy doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak