Sposób przygotowania

Taka sobie ,,przegryzajka „ przed telewizor . Jak nie ma się specjalnie ochoty na nic konkretnego do zjedzenia , to można wyciągnąć paczkę krakersów ( byle słonych ) i posmarować je wszystkim co jest ,, maziowate „ w lodówce ( a jak nie jest maziowate to utrzeć z Majonezem dekoracyjnym ).Odrobinę udekorować i już .
Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy ( 4 krakersy z jedną pastą ).Dekorować . W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to można utrzeć żółty ser , pokroić drobno kiełbasę , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa . A z białego sera można zrobić kilka past – zmieszać z koperkiem , utartą rzodkiewką , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , że za każdym razem kanapki są inne , bo co innego jest w lodówce . Jak chce się zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiętać – przynajmniej 30 sztuk na osobę , a na krakersa ½ łyżeczki pasty . I już !

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wyglądaja super! Świetna przekąska.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super pomysł na przekąski na imprezy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !